Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Obiect de antrenament Powerball
149 lei
Brand
Amber Light cu contor digital
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
PowerBall a fost inventat de NASA, pentru a-i antrena pe astronauti in conditii de gravitate zero. Cum greutatile nu au nici o utilitate in spatiu, ei au conceput un obiect de antrenament care sa se foloseasca, in schimb, de forta centrifuga. Impreuna cu kinetoterapeutii, au ajuns sa conceapa, pana la urma, PowerBall-ul.

Deoarece PowerBall foloseste forta centrifuga, nivelul de antrenament se adapteaza fortei utilizatorului. Un fapt interesant: la 10.000 de rotatii pe minut (RPM), forta generata depaseste 15 kilograme!
Cum functioneaza PowerBall-ul?
Rotorul dinauntrul PowerBall-ului se roteste in jurul unui ax, care are la randul lui o miscare de rotatie perpendiculara pe axa de rotatie a miezului PowerBall-ului.

Imaginati-va un pahar de apa cu un cub de gheata care se roteste in jurul unei axe imaginare. Daca rotesti paharul, cubul de gheata va incepe sa se miste in jurul axei imaginare a paharului.
Aceasta miscare a axului rotorului produce sunetul care seamana cu un scartait, pe care il auziti in timp ce exersati. Rotind PowerBall-ul tot mai repede, viteza rotorului va creste. Huruitul produs va va incuraja sa incercati sa rotiti PowerBall-ul si mai repede. Pentru cei carora le place sa auda acest sunet patrunzator, modelul PowerBall Regular este cel mai potrivit. Daca preferati flash-urile de lumina, atunci PowerBall Amber Light sau Blue Light este ceea ce cautati, pentru ca sunt echipate cu LED-uri (diode ce emit lumina). Cu cat rotiti PowerBall-ul mai repede, cu atat luminitele vor fi mai puternice. Puneti-le in functiune intr-o discoteca sau intr-un restaurant. Uimire in jur garantata!

PowerBall-ul functioneaza fara baterii. El se misca exclusiv pe baza puterii voastre musculare. Miezul sau contine un rotor de 200 grame. Cand este pus in miscare, acesta va genera un impuls rotational in jurul axei. Este comparabil cu ce se intampla in ciclism. Cu cat pedalezi mai repede, cu atat ai mai multa stabilitate si cu atat mai multa forta va fi necesara pentru a putea schimba directia.
Rotorul PowerBall-ului (cea mai mare parte a masei este plasata la aproximativ 2 cm de axa) genereaza si el acest tip de stabilitate prin forta de inertie si viteza. Utilizatorul incearca sa roteasca rotorul si axa acestuia, astfel producand un moment centrifugal al rotorului. Rotorul raspunde cu o miscare in directia opusa, pentru a-si mentine echilibrul. Acelasi lucru se intampla daca rostogolesti un cauciuc de masina; daca viteza acestuia descreste, atunci va cadea pe o parte, insa, datorita maririi vitezei in cadere, care ii creste stabilitatea, cauciucul va ajunge din nou in picioare.

Aceste caderi devin mai ample pe masura ce cauciucul pierde din viteza, pana cand ajunge sa cada la un unghi prea mare pentru ca forta generata sa mai poata invinge gravitatea. Fortele generate printr-o astfel de cadere sunt chiar mai mari decat v-ati putea astepta. La 10.000 rotatii pe minut, forta generata este mai mare decat greutatea rotorului inmultita cu 75! Aceasta echivaleaza cu aproximativ 15 kilograme !

Greutate: 280 grame.

Dinamica PowerBall-ul functioneaza fara electricitate (externa), cum ar fi bateriile. Miezul PowerBall-ului se misca prin rotirea incheieturii mainii voastre. Cu cat misti mai repede PowerBall-ul, cu atat va genera o forta centrifuga mai mare. In functie de model, poate genera o torsiune de 18 kg la aproximativ 13.000 RPM.
Functii: PowerBall-ul este un instrument de antrenament extrem de eficient, care ajuta la cresterea puterii musculare a degetelor, incheieturilor si bratelor. PowerBall-ul imbunatateste, de asemenea, si circulatia sangelui, intareste ligamentele si atenueaza accidentarile cauzate de diferite sporturi.

Efecte: Antrenamentul regulat cu PowerBall este benefic pentru o gama larga de sportivi. PowerBall-ul este un ajutor nepretuit in sporturile care cer un grip foarte bun sau o buna coordonare.
Din Gura in Gura